Korttidslån

Hantera nödsituationer med Korttidslån

Nödfall händer och oftast tar de med sig plötsliga oväntade utgifter. Många som befinner sig i denna situation har inte tillgång till den typ av medel de behöver och väljer då korttidslån för att täcka kostnaderna. Om du befinner dig i denna situation kan du överväga att ansöka om ett lån men det är viktigt att du tänker igenom ditt beslut innan du genomför det.

Många företag som innehar korttidslån ger dig ett enkelt och säkert alternativ att få de pengar du behöver - utan det krångel med en lång ansökan eller den tid som du spenderar och väntar på en många andra ställen. Du kan ansöka online eller på din smartphone - i privatlivet från ditt eget hem eller på resan - oavsett om det är natt, på en helg eller till och med på en helgdag.

En ansökan är vanligtvis enkel och okomplicerad och beroende på informationen du tillhandahåller, kan den vanligtvis behandlas på cirka 30 minuter. Om det är godkänt kan lånet deponeras på ditt bankkonto inom 10 minuter efteråt!

Vi förstår att varje kundsituation är annorlunda och vi tror att det bästa sättet att ge en kund sinnesro är att tillåta dem att välja den produkt och det belopp som fungerar bäst för just den unika situationen. Det är därför som vi erbjuder en samling av alla de bästa företagen som har korttidslån online där man kan ansöka om olika belopp samt i vissa fall även återbetalningstider. Vissa alternativ ger kunderna möjlighet att välja lånebelopp och ett återbetalningsschema som passar deras unika ekonomiska omständigheter.

 

Vad är ett korttidslån?

Med korttidslån innebär att lånet är utformat för att återbetalas snabbt eller på kort tid. Banklån har villkor som normalt innehåller återbetalningsplaner som varar månader eller år, och ansökningar om dessa lån är mer detaljerade. Vissa företag erbjuder även produkter som kallas smslån. Eftersom att det är lättare att ansöka om osäkra lån online än att behöva lämna ditt hem och ansöka om ett lån i en bank betyder det även att man behöver vara extra försiktig eftersom att riskerna är högre och det vanligtvis är dyrare – speciellt om du inte betalar in i tid.

Korttidslån har normalt ett maximalt lånebelopp på cirka 15000 kronor. Det är dock vanligare med ännu mindre lån. Et bör ses som ett akutlån till för akutsituationer. De är även mer eller mindre unika eftersom de vanligtvis betalas tillbaka när du får din nästa lönecheck. De är konstruerade för de snäva fläckar som livet ibland sätter oss in i och kan då ibland tvinga oss till att ta ett lån snabbt.

 

Vad är skillnaden mellan korttidslån och så kallade lönedagslån?

På många sätt är korttidslån och lönedagslån detsamma eftersom ett lönedagslån är en form av korttidslån. Både korttidslån och lönedagslån erbjuder akut finansiering till godkända kunder som behöver det med en relativt kort återbetalningsperiod. Vissa företag erbjuder dessa låneformer med olika återbetalningstider och med olika lånebelopp. Även räntorna kan skilja sig åt ordentligt mellan de olika aktörer som arbetar på marknaden. Det är därför alltid viktigt att leta efter de billigaste snabblånen.

 

Vad kan jag använda korttidslån till?

Den som tar lån måste ha en mycket bra anledning till det vare sig det är en liten summa eller ett banklån värt hundratusentals kronor. Vi rekommenderar att godkända kunder använder lånen för oväntade nödutgifter, till exempel en trasig bil eller ett hål i taket. Detta beror på att låntagning är ett betydande åtagande och att om det inte går att återbetala i tid kan det få mycket reella konsekvenser för kundens kredit och ekonomi. Med detta sagt, när pengarna har levererats till den godkända kunden, är det upp till dennes  eget utrymme för skönsmässig bedömning hur de använder lånet. 

'