Smslån utan säkerhet

Att ta snabba lån vid akutsituationer har blivit något oerhört vanligt under de senaste åren och lär fortsätta så under en längre tid. Vi har sett regleringar från Europaparlamentet som förbättrat villkoren för konsumenterna. Bland annat har kraven på information kring lånen ökat. Detta har gett konsumenterna en bättre övergripande bild över totalkostnaden för lånen. Aktörerna har blivit allt mer seriösa vilket dock ökat kreditkraven hos låntagarna. Smslån utan säkerhet är inte lika enkelt att få igenom men än finns det alternativ.

När man tar ett lån utan säkerhet innebär det att man inte behöver lämna någon egendom eller tillgång i försäkring kopplat till låneavtalet. I vissa fall kan dessa typer av lån även slopa kraven på kreditupplysningar från UC. I de flesta fallen gör banken dock fortfarande en bedömning av din personliga ekonomi och beräknade betalningsförmåga. För att bedöma din återbetalningsförmåga tas i de flesta fall en kreditupplysning där din ekonomiska historik syns. Med detta dokument som underlag beslutar sedan kreditgivaren om du är kvalificerad att låna utan säkerhet eller om en medsökande borgenär krävs.

Om banken anser att du har tillräckligt god inkomst och du har en ordnad ekonomi i övrigt bör det inte vara några problem att få lån upp till 20 000 kr beviljade. Ännu lättare är det att få mindre mikrolån godkända. För dessa är kraven på inkomst avsevärt lägre och du kan till och med ha betalningsanmärkningar sedan tidigare och ändå få låna utan säkerhet.

Hos oss gör vi det enkelt för dig att se vilka låneinstitut som uppfyller de villkor du söker för ditt lån. Vi jämför även räntor och eventuella övriga avgifter. Här kan du enkelt låna pengar utifrån valt belopp. Klicka på den lånesumma som du önskar för att jämföra de långivare som passar dina behov. Kostnaden för lånet beror på ett antal faktor så som din taxerade inkomst, dina samlade tillgångar samt den återbetalningstid du väljer.

Fördelar med lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet kallas för snabblån. I vissa fall kan man behöva uppfylla olika sorters krav för ett snabblån. Ett sådant lån sträcker sig vanligtvis mellan 1000 - 20 000kr. Skillnaden mellan ett snabblån, eller smslån som vissa också kan kalla det, och ett lån med säkerhet är att normalt sätt så har dessa mindre lån en större ränta. Detta beror på att banken tar en ökad kreditrisk när de lånar ut pengar utan säkerhet.

Fördelen är att de förmedlas fartfyllt och är enklare att få godkända. Lånar du t.ex. via Internet får du oftast besked när du skickar in ansökan. För att få teckna ett sådant lån måste man vanligtvis vara minst 18 år, ha en fast inkomst samt sakna betalningsanmärkningar. Har du en anmärkning kan du fortfarande söka lån då vissa institut kan godkänna ansökan ändå. Tänk på att villkoren skiljer sig mellan de olika aktörerna.

Idag finns det flera olika banker som erbjuder snabblån. Bland dessa finns Ferratum, ViaConto och Smspengar. En viktig grej att fundera på innan du tar ett smslån är att det kan kosta en extra peng om du vill lösa ut ditt lån i förtid. Kolla upp samtliga villkor samt jämför de olika bankerna innan du tar ett lån.

 

Smslån med ångerrätt?

Det är lätt att bli frestad av att ta ett konsumtionslån eftersom det är väldigt smidigt och framstår som billigt. Särskilt om man har förälskat sig i en resa, en läcker platt-TV eller något annat man drömmer om. Nu gäller nya regler för om man tar ett konsumtionslån och sedan ångrar sig. Europaparlamentet har nämligen antagit ett direktiv om ångerrätt när man tar ett konsumtionslån. Det betyder att konsumenten har 14 dagars ångerrätt om konsumenten skulle ångra att han/hon tog konsumtionslånet.

Europaparlamentet har också bestämt att samtliga som erbjuder lån i Europa måste upplysa om kostnaderna för lånet med de årliga kostnaderna för lånet i procent inräknat(den effektiva räntan). Detta är mycket positivt för konsumenterna som nu har lättare att se vad slutkostnaden för lånet blir. Undersökningar har visat att ungefär 70 % av låntagarna tidigare inte visste hur hög den årliga kostnaden för deras lån var tidigare. De kände med andra ord inte till den totala kostnaden för lånet.

 

Smslån med snabbt besked

Här kommer en del information om hur du kan låna pengar på internet. Det är enkelt och det går snabbt att få besked på en låneansökan. Du kan även skicka in en ansökan om att låna pengar till mer än ett låneinstitut samtidigt för att därigenom få besked om vilket låneinstitut som ger dig de mest gynnsamma villkoren för ett lån. Du behöver inte ha någon formell säkerhet för lånet som till exempel att lämna en pant eller skaffa en borgensman. Varje utlånares villkor framgår av respektive låneinstituts. I dessa villkor får du också besked om till exempel den aktuella låneräntan och den så kallade effektiva räntan, nedre och övre gränserna för ett lånebelopp, återbetalningstid, amorteringens storlek med mera. Det framgår också vilka krav låneinstitutet ställer på din inkomst och vilken kreditprövning som banken gör för att du skall få låna pengar.

Vi vill gärna underlätta för dig så mycket som möjligt att få den information du behöver när du lånar pengar via internet. Längst upp på den här sidan får du fram vår tabell för en jämförelse av ett antal långivare och kreditinstitut. Vi har nämligen samlat ett antal svenska banker och långivare under ett och samma tak och kan därmed förmedla lån som motsvarar ditt behov. För att hitta bästa möjliga lånelösning lönar det sig att vara noga med förberedelserna, det vill säga ta reda på och jämföra lånevillkoren som de olika långivarna har.

Du bestämmer själv vad du skall låna pengar till. Det kan till exempel gälla finansiering av resa eller en upplevelse eller kanske till att lösa andra och dyrare smålån. Oberoende av ändamålet med lånet är det viktigt att du hittar bästa möjliga lån för dig samt att du gör en realistisk kostnadsberäkning. Detta för att du skall vara säker på att du klarar av återbetalningen av lånet utan att det skapar några problem för dig.

Slutligen kan nämnas, som vi var inne på här ovan, att om du har flera olika snabblån och smslån med en hög ränta kan det finnas möjligheter för dig att ta ett nytt stort smslån med lägre ränta. Du kan sedan betala de andra lånen med det nya lånet. Detta brukar vanligtvis resultera i att den totala räntan blir avsevärt mycket lägre och återbetalningstid kan göras längre. Dessutom ser det bättre ut om du endast har ett lån att betala av istället för flera små krediter. Detta kan accelerera din återbetalningsmöjlighet samt avsevärt höja din kreditvärdighet hos låneinstitut samt andra bolag som kan vara intresserade av din ekonomi.

'