Smslån utan UC

Det finns olika sorters lån med olika krav och storlekar. Vissa lån är svåra att få godkända medans andra har mindre krav och det är således är enklare att få dessa lån beviljade. I den här artikeln tänker vi fokusera på olika former av smslån utan UC.

Nedan följer en lista över olika sorters lån utan UC.

 

Mikrolån utan UC

Mikrolån är – precis som det låter – ett lån av en mindre summa pengar. Det rör sig ganska ofta om ett lån på allt från ett par hundralappar och upp till 5 000 kronor. Detta mikrolån har man som låntagare oftast en eller ett par månader på sig att betala tillbaka. Kredittiden är alltså ganska kort så ett gott råd till den som har funderat på att ta ett mikrolån är att man verkligen är säker på att man kan betala tillbaka sitt mikrolån till det kreditinstitut där man har tagit lånet. Det finns nämligen ganska många exempel på personer som har tagit ett mikrolån för att till exempel köpa en mobiltelefon eller för att betala andra skulder och som sedan inte har haft möjlighet att betala tillbaka detta mikrolån och därmed hamnat i en skuldfälla med kronofogde och annat elände som en följd av detta. Det kanske kan vara en tillfällig lösning att ta ett mikrolån för att reda upp en trasslig ekonomisk situation men se för allt smör i Småland till så att du verkligen kan betala tillbaka pengarna i tid. Ett gott råd är också att du inte lånar mer pengar än vad du verkligen behöver.

Olika former av mikrolån

Ursprungligen så syftade termen mikrolån på mindre lån som man erbjöd småföretagare i den så kallade tredje världen i akt och mening att stimulera en tillväxt av företaget i fråga. Det kunde till exempel handla om att en kvinna fick låna en summa pengar för att kunna köpa en symaskin för att kunna starta ett skrädderi eller att ett nystartat budföretag fick ett lån för att kunna investera i ett par nya cyklar. Det är denna ursprungliga form av mikrolån som vi idag ser i form av de små snabblån och sms-lån och allt vad de heter och som numera har kommit att bli allt vanligare och som man kan ansöka om genom att skicka ett sms eller genom några snabba klick med musen när man är ute och surfar på nätet. Överlag så märker man ganska snabbt att marknaden för mikrolån online på nätet är hur stort som helst. Pröva till exempel att göra en sökning på Google på sökordet ”mikrolån” så ska du få se på grejer. På mindre än en sekund så får du upp över 300 000 sökträffar. Det finns massor av företag som erbjuder dig och alla andra att ta ett mikrolån. Vanligtvis erbjuder dessa låneaktörer dig som person att ansöka om lån trots betalningsprick från tidigare betalningsanmärkningar. Denna låneform är mer riskfylld, dyrare och genomför ingen vanlig kreditprövning genom UC. Detta är en av de enklaste vägar att ta om man vill låna pengar.

 

Snabblån utan UC

Snabblån – eller sms-lån som denna typ av lån också brukar kallas för ibland – är i grund och botten ett lån som du kan ansöka om via telefon, sms eller nätet och som du får beviljat väldigt snabbt. Ofta kan du få din ansökan behandlad och beviljad inom loppet av några minuter och sedan sitter de pengar som du har lånat på ditt konto direkt. Ett snabblån är alltså med andra ord ett lån som du får besked om väldigt snabbt.

Det är bakgrunden i korta ordalag till namnet på denna form av lån. Vanligtvis så brukar ett snabblån handla om att man som låntagare lånar en mindre summa pengar – oftast rör det sig om en tusenlapp upp till 10 000 kronor – som man sedan ska betala tillbaka till kreditinstitutet inom loppet av en månad. Denna form erbjuder lån utan UC i vissa fall. Det är ganska vanligt att ett snabblån anges vara räntefritt eller att det alternativt har en mycket låg ränta. Vad som däremot inte alltid framkommer i informationen är att kreditinstitutet tar ut avgifter på ofta flera hundra kronor för varje lån som man beviljar. Det är med andra ord storleken på dessa ”dolda” avgifter som leder till att dessa snabblån i slutändan har en mycket hög effektiv ränta. 

Vi har bara kort behandlat ämnet. Vill du veta ännu mer finns en mängd information att ta del av på lånutanuc24.se

Snabba cash och snabblån

Precis som med allt annat här i livet så finns det både fördelar och nackdelar med det här med att ta ett snabblån. Om man är på jakt efter snabba cash så kan ett snabblån bevisligen vara en mycket enkel och bekväm väg till att lösa de eventuella problem av likvid art som man kan tänkas ha. Ett snabblån kan alltså fungera som en högst tillfällig lösning om man skulle hamna i en sådan situation. Men det känns ändå angeläget att peka på att det faktiskt finns en baksida av detta gyllene mynt. Grejen är att om du tar ett snabblån så måste du vara medveten om att du ska kunna betala tillbaka dina lånade pengar inom de 30 dagar som du och långivaren har kommit överens om. Om du inte fixar detta så är risken minst sagt överhängande att du hamnar i en besvärlig skuldfälla med kronofogden och jobbiga betalningsanmärkningar som ett resultat. För att sammanfatta vad det är som vi skulle vilja ha sagt med detta så kan vi säga att ett snabblån mycket väl skulle kunna vara en tillfällig ekonomisk lösning men att du måste kunna betala tillbaka vad du har lånat.

 

Smslån utan UC

Smslån kom till för att de vanliga bankerna inte lånade ut mindre summor pengar. Och även om man lyckade låna en mindre summa pengar hos din bank så fick man oftast inte pengarna direkt och återbetalningstiden låg på ca 1 år. När SMS lånen kom till Sverige var det väldigt nytt och det fanns få reglar som lånegivarna var tvungna att följa. Inga företag tog någon kreditupplysning och det räckte med ett sms som innehöll ett kontonummer och personnummer så var lånet klart. Detta ledde till mycket dumheter hos människor som inte drog sig för att ta lån i andras namn. Men idag är det en kontrollerad bransch där företagen hjälper varandra och nya regler tas fram kontinuerligt för att öka säkerheten för den som tar lån men även för det företag som lånar ut pengar.

Smslånen hade det inte lätt att slå sig igenom på marknaden. Mycket kritik och debatt kring huruvida dessa lån var till hjälp eller ohjälp har förts och inte var det väl många som trodde att dessa lån skulle bli långvariga på marknaden. Men nu har marknaden visat annat. Smslånen fortsätter att öka i populäritet och efterfrågan på snabblån eller mikrolån som dessa mindre lån också kallas har vuxit enormt på senaste. Vad är det då som ligger bakom att dessa lån övervunnit all medias kritik? Tro det eller ej, men det är just de kvalitéer som media fördömt, som blivit smslånens segerslag.

 

Lån utan inkomst

Lån utan inkomst? Finns det verkligen möjlighet att få ett lån även om man inte har någon inkomst? Ja, det kan måhända låta som en saga av bröderna Grim men detta till trots så är det ändå dagens sanning. Även om du inte har en fast inkomst eller om du helt saknar inkomst så kan du ändå få ett kontant lån beviljat av en bank eller ett kreditföretag. Det gäller dock att du måste vara beredd på att ägna en hel del tid åt att leta på nätet – rimligtvis genom att kolla igenom det vi har tillgängligt hos oss. Men det är fortfarande fullt möjligt att få ett lån utan inkomst utan UC. Om du verkligen är i behov av att kunna få låna pengar trots att du kanske saknar en fast inkomst så är vårt tips till dig att du sätter dig ner med datorn, surfplattan eller din smartphone och surfar ut på nätet. Gör en sökning på Google på sökfrasen ”lån utan inkomst” och du får direkt upp en träfflista med närmare en halv miljon sökträffar. Här har du nu hur mycket som helst att kolla på. Som du säkert ser så finns det massor av företag som är speciellt inriktade på att administrera lån utan inkomst. Som tur var behöver du inte genomföra denna googlesökning eftersom att vi redan har listat alla bolag åt dig här ovan.

Smslån utan inkomst i olika former

Begreppet lån utan inkomst kan faktiskt betyda väldigt många olika saker, till viss del beroende på vad det är mer exakt som man menar när man talar om denna typ av lån. Ett lån utan inkomst kan till exempel avse ett lån som beviljas till en person som kanske är timanställd och som därmed saknar en fast och stadigvarande inkomst. Men lån utan inkomst kan i vissa fall även beviljas till personer som helt eller delvis saknar en inkomst. Grejen med lån utan inkomst är nämligen att det finns vissa kreditinstitut som ser lite annorlunda på det här med möjligheter till att betala tillbaka det lån som man har tagit. Det finns nämligen företag i lånebranschen som istället för att se på historien eller på det aktuella läget för stunden istället tittar lite mer på hur möjligheterna till att betala tillbaka lånet ser ut i framtiden. Det blir ingen vanligt kreditprövning utan snarare en prövning som ser till framtida inbetalningsmöjligheter. Sett ur den synvinkeln så spelar det alltså inte så stor roll om man i nuläget kanske saknar en fast inkomst. Om du alltså ger dig själv lite tid till att leta på Google efter lån utan inkomst så kommer du ganska snabbt att hitta ett lån som passar för just dig.

 

Hur snabbt går det att få pengarna med ett smslån?

Visst kan det verka något oseriöst för de många, att kunna låna pengar så snabbt och enkelt som vissa av dessa låneformer erbjuder. Metoderna utesluter ju hela vår historias tradition av flertaliga möten, höga krav och långa löptider. Vid snabbare lån skickar du in din låneförfrågan tillsammans med bara de allra mest väsentliga uppgifter så som konto att sätta in pengarna på och personuppgifter. Du slipper uppställa säkerhet och många av lånegivarna erbjuder idag även den som har en betalningsanmärkning att få lån, något som tidigare varit helt okänt för oss. När ditt sms kommit in till smslånegivaren behandlas ansökan generellt direkt och du kan få pengarna på kontot efter bara några minuter.

Beloppen är inte särskilt stora, de rör sig oftast mellan 1 000 och 5 000 kronor, även om undantag finns för både lägre och högre belopp. Då dessa är kortsiktiga lån förväntas du att betala tillbaka lånebeloppet och avgifterna för ditt smslån inom en inte allt för lång tid, vanligtvis rör det sig om en månad eller två. Vid smslån är det alltså givet att lånet bara ska täcka upp en omedelbar kostnad och därefter betalas tillbaka relativt fort.

 

Att tänka på innan du tar ett smslån

Vårt mål är att hjälpa, inte att stjälpa. Försäkra dig om att du klarar av att betala tillbaka ditt lån inom den avtalade tiden och läs noga igenom villkoren och räntesatserna innan du ansöker om ett sms lån. Undvik möjliga extra kostnader som ibland tillkommer med påminnelsen genom att ha koll på när du skall betala. Kom ihåg att ditt sms lån är ditt och du personligen ansvarar för att det betalas i tid. När du känner att du är införstådd med vad det innebär att ta ett lån och i synnerhet ett snabblån är du varmt välkommen med din låneansökan här hos oss!

'